’t Veld nabij Schagen: bouwkavels

Bouw je eigen droomhuis
In De Vrijheid zijn 18 bouwkavels te koop, waarop je je eigen droomhuis kunt laten bouwen. De grootte van de kavels varieert van circa 266 m2 tot maar liefst 749 m2. De kavels bevinden zich aan de buitenrand en binnen in het plan. Op elke kavel kan één vrijstaand woonhuis met schuur of garage gebouwd worden en minimaal twee parkeerplaatsen.

Wat zijn jouw woonwensen?

Heb jij altijd al jouw droomhuis willen laten bouwen? Met daaronder een grote kelder en met een schuur of garage op eigen terrein? Met een eigen bouwkavel kun je jouw woning precies zo maken als je zelf wilt. Het ontwerp moet wel passen bij de beeldkwaliteits- en stedenbouwkundige eisen zoals die voor de kavel vastgesteld zijn.

Het stedenbouwkundig plan van De Vrijheid
Het stedenbouwkundige plan van De Vrijheid is de eerste realisatie van de uitbreidingswijk ‘t Veld Noord. De Vrijheid is een op zichzelf staand buurtje.

De beoogde sfeer van de woningen in De Vrijheid
De voorkeur ligt bij sterke kapvormen, baksteen en natuurlijke materialen en aardse tinten. Dorpse woningen kenmerken zich doordat ze meer kap dan gevel hebben.

Kenmerkend voor deze buurt is:

  • Dat alle woningen van de buurt zijn uitgerust met een kap
  • Het plan voor de buurt uitgaat van wisselende rooilijnen en goothoogten
  • De buurt rijk is aan een diversiteit van kapvormen en -richtingen
  • De afwisseling van de woningtypes, waardoor de verschillen bijdragen aan een levendig straatbeeld

Bekijk beschikbaarheid!

Stap 1. Geld

Natuurlijk moet de realisatie van jouw droomwoning worden gefinancierd. Wat en hoe je gaat bouwen hangt voor een groot deel af van je budget.

De belangrijkste kostenposten zijn de kosten voor de kavel, de bouwkosten, de proceskosten (vergunning, architect, adviseurs), de financieringseisen, rentekosten en de aansluitkosten voor installaties.

Stap 2. Ontwerp

Wellicht heb je een architect nodig die jouw huis ontwerpt of maak je de keuze voor een zogenoemde ‘cataloguswoning’ via een bouwbedrijf. Denk nu alvast na wat jouw woonwensen zijn. Dan kun je straks precies met de architect of de adviseur bespreken wat past binnen jouw budget. Dus hoeveel kamers wil je, welke indeling, maar ook: hoe wil je dat je terras komt te liggen? Verzamel alvast afbeeldingen van huizen en interieurs die je mooi vindt. De architect maakt een aantal ontwerpvoorstellen en samen scherp je het ontwerp steeds verder aan, tot het helemaal naar jouw wens is.

Stap 3. Vergunning

Voor de bouw heb je een omgevingsvergunning nodig (voorheen bouwvergunning). Het voorlopig ontwerp moet worden goedgekeurd door Welstand en uitgewerkt in een definitief ontwerp voor de vergunningsaanvraag. De behandeling van de vergunningaanvraag door de gemeente duurt 8 weken (deze termijn mag één keer met maximaal 6 weken verlengd worden). De gemeente beoordeelt in die periode of de aanvraag voldoet aan het bestemmingsplan, redelijke eisen van Welstand en het Bouwbesluit. Na het verlenen van de omgevingsvergunning volgt de bezwaartermijn van 6 weken, gevolgd door een periode van het behandelen van eventuele bezwaren en mogelijk aansluitend een beroepsprocedure. Als er geen gegronde bezwaren zijn, wordt de omgevingsvergunning onherroepelijk. Dan kan de bouw beginnen!

Stap 4. De bouw

De aannemer of het bouwbedrijf zorgt ervoor dat het ontwerp van jouw droomwoning werkelijk gebouwd wordt. Je kunt één of meerdere aannemers vragen om een offerte. Vraag of je architectenbureau tips heeft. Check of de aannemer is aangesloten bij een van deze garantie-instituten: WoningborgSWK, of BouwGarant. Tijdens de bouw is er nog genoeg te doen. Dan kies je de keuken uit met apparatuur, de badkamer inclusief sanitair en tegelwerk, en beslis je over de afwerking van wanden, vloeren, plafonds, deuren, verlichting, etc.

Stap 5. Oplevering

Het wachten en dromen is voorbij. De aannemer levert jouw huis op en je krijgt de sleutels van je nieuwe woning, waarin al jouw dromen waar zijn geworden!

© Copyright 2020 - De Vrijheid