Een dorp met een rijk verenigingsleven

Meedoen aan de Olympische Spelen, WK en EK, spelen in de Nederlandse eredivisie of bij buitenlandse topclubs: lijkt jou dat wat? Handbalvereniging JuRo Unirek VZV uit ’t Veld is niet zomaar een club. Hier zijn al diverse internationale topsportvrouwen opgeleid, waaronder Lotte Prak en Jessy Kramer. De vereniging heeft hoge ambities.

Onlangs is na jaren van hard werken het vernieuwde Sportcentrum VZV feestelijk geopend in het dorp. De hal is er gekomen dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers en een veiling waarvan de opbrengsten ten goede kwamen aan de bouw. Het is een prachtig complex waar vele sporten kunnen worden beoefend. Op het sportcentrum staan 2 sporthallen met (wedstrijd)velden voor handbal, rolstoelhandbal en voetbal. Ook zijn er drie tennisbanen, volleybalvelden en een sportschool met personal trainer. Buiten zijn er eveneens voetbalvelden een atletiekbaan. Er is zelfs een fysiotherapiepraktijk aanwezig en een gezellig sportcafé.

Voetbal, tennis en atletiek
‘t Veld heeft een zeer actief verenigingsleven. Voor allerlei sporten en hobby’s is er een club. Het eerste team van voetbalvereniging VZV speelt in de 5e klasse. Tennisclub de Kogge op Sportpark de Kogge heeft ongeveer 240 leden en beschikt over 4 verlichte gravelbanen. Atletiekvereniging TAV is er voor iedereen die wil hardlopen op eigen niveau. Er worden zelfs gezamenlijke reizen naar buitenlandse marathons in New York, Londen of Rome georganiseerd.

Toneelgroep, ijsclub en biljart
Best bijzonder zo’n groot aantal verenigingen, voor zo’n klein dorp. Zo heeft ‘t Veld naast een heleboel sportclubs met prachtige accommodaties, nog een toneelgroep, ijsclub en meerdere biljartclubs in Café De Vriendschap en Dorpshuis De Harmonie. Op die laatste plek oefent elke zondag en maandagavond fanfare Samen Voorwaarts. Op feestjes blaast het Feestorkest ‘De Vrolijke Noot’ gezellig mee!

Pinksterkermis en Jaarmarkt
Ook buiten de sport om worden in ‘t Veld en Zijdewind veel activiteiten georganiseerd. Grote happenings zijn de Jaarmarkt in het voorjaar (dit jaar op 23 juni tussen 11 en 16 uur) met zo’n 200 kramen, de Pinksterkermis met de Tienkamp waar groepen buren en vrienden tegen elkaar strijden met allerlei leuke spellen en Veldpop in november bij Café de Vriendschap. Met zo’n rijk verenigingsleven is ’t Veld een dorp waar je je snel thuis zult voelen!